Utrka za Guinnessa?

Radnici Feroelektra u očaju, 27 mjeseci bez plaće

Gospodarstvo / Flash | 16. 10. 2014. u 13:23 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radnici Feroelektra imali su jutros dogovoren sastanak sa upravom društva, ali su bili zatečeni kada su došli u prostorije zgrade uprave u Sarajevu i vidjeli da je iznesena sva računarska i tehnička oprema'', izjavio je za Agenciju Fena predsjednik Sindikata Feroelektra Senad Smajić.

Dodao je da nemaju nikakvog kontakta sa upravom društva i da oni ne odgovaraju na njihove pozive, te da nisu mogli ništa drugo učiniti nego pozvati policiju da konstatira da je iznesena oprema, da radnici nisu ništa otuđili, niti uništili.

''U bezizlaznoj smo situaciji i ne znamo kuda i kako dalje. Radnici su očajni, među njima je mnogo samohranih roditelja i onih koji su jedini zaposleni u porodici, a već 27 mjeseci nemaju plaću'', istaknuo je Smajić.

Naveo je da imaju informaciju, a koju su dobili u ponedjeljak od uprave društva, da navodno žele tu zgradu izdati pod zakup hrvatskom konzulatu, u što "čisto sumnjaju".

''To nam je bilo čudno i za nas je neprihvatljivo s obzirom na to da već svi znaju za problem sa Stanićima i Feroelektrom. Zna se također da postoje dvije presude o raskidu kupoprodajnog ugovora, kao i da je protiv te uprave društva i Stanića podneseno niz kaznenih prijava, pa ne možemo vjerovati da bi se hrvatski konzulat upustio u igru sa Stanićima'', kazao je Smajić.

Kopirati
Drag cursor here to close