Kriza

Putin smanjio svoju plaću za 10 posto

Gospodarstvo / Flash | 06. 03. 2015. u 12:14 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin priopćio je u petak da će smanjiti svoju plaću kao i plaće nekoliko visokih ruskih dužnosnika jer je ruska ekonomija u krizi, dodatno pojačanoj padom cijena nafte i vrijednosti rublje.

Od 1. ožujka do 3. prosinca 2015. godine, plaće ruskog predsjednika, premijera Dmitrija Medvedeva, državnog tužitelja Jurija Čajke i predsjednika istražnog komiteta Aleksandra Bastrikina bit će smanjene za 10 posto, prema dekretu koji je u petak potpisao Putin.

Smanjenje će se primijeniti također na plaće zaposlenika u predsjedničkoj administraciji i u vladi, navodi se u drugom dekretu koji je u petak potpisao predsjednik.

U travnju 2014. godine, jedan kremaljski dekret je utrostručio plaću Vladimira Putina koji se zalaže za asketski način života i koji je u 2013. godini bio slabije plaćen nego njegovi ministri.

Već nekoliko mjeseci u Rusiji vlada teška ekonomska kriza koju su izazvale zapadne sankcije povezane s ukrajinskom krizom i padom cijena nafte, zbog čega je ruska moneta izgubila prošle godine skoro pola od svoje vrijednosti.

Kopirati
Drag cursor here to close