Pomoć da BiH ide naprijed

Prvi turski autobusi na ulicama Sarajeva

Gospodarstvo / Flash | 12. 09. 2014. u 16:10 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevo su stigla prva tri autobusa od ukupne donacije 30 autobusa Grada Istanbula Županiji Sarajevo.

Time je Istanbulsko poduzeće za javni promet (IETT) počelo s isporukom doniranih autobusa Županijskom javnom komunalnom poduzeću Gradski saobraćaj Sarajevo (GRAS).

Vršitelj dužnosti premijera Županije Sarajevo Muhamed Kozadra izjavio je da donacija 30 autobusa iz Istanbulskog poduzeća IETT-a sarajevskom GRAS-u dolazi u pravo vrijeme, te da će njome biti riješen problem zamjene dotrajalih autobusa i kvaliteta usluge javnog prijevoza u Županiji Sarajevo biti znatno poboljšan.

On je u ime građana Županije Sarajevo zahvalio prijateljima u Republici Turskoj, predstavnicima Grada Istanbula i donatorima iz IETT-a na ovoj donaciji.

Ideja za donaciju autobusa potekla je iz Fondacije BIGMEV, koja je prethodno organizirala odlazak predstavnika GRAS-a u Istanbul, i koja prati realizaciju donacije do njenog uspješnog okončanja.

U obraćanju prisutnima, veleposlanik Cihad Erginay kazao je da su odnosi između BiH i Turske bili i ostat će izuzetno važni, duboki, sveobuhvatni.

''To su odnosi koji imaju budućnost. Mi i ovim vidom suradnje želimo pokazati kako smo voljni da cijeloj BiH i svim Bosancima i Hercegovcima, u ovom slučaju Sarajlijama, pomognemo onoliko koliko je u našoj moći, da im život bude bolji'', pojasnio je Erginay, javlja Anadolija.

Direktor GRAS-a Avdo Vatrić rekao je da su se u Istanbulu uvjerili u kvaliteta autobusa i tehničku ispravnost.

''Bitno je istaknuti da IETT doprema autobuse koji su u potpunosti prilagođeni standardima javnog gradskog prijevoza u Županiji Sarajevo, tako da će svi autobusi moći biti stavljeni u funkciju odmah'', istaknuo je Vatrić.

Dopremanje ostalih autobusa iz kontingenta donacije očekuje se u idućih nekoliko tjedana, priopćeno je iz Fondacije BIGMEV.

Kopirati
Drag cursor here to close