Tuzla

Provjerava se privatizacija Dite i Konjuha

Gospodarstvo / Flash | 04. 03. 2015. u 14:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Revizija privatizacije na području Tuzlanske županije, s posebnim naglaskom na reviziju privatizacije tvornice deterdženata Dita Tuzla i tvornice namještaja Konjuh iz Živinica, bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanske županije Bege Gutića i ministra industrije, energetike i rudarstva Tuzlanske županije Srđana Mićanovića s direktorom Vedadom Durakovićem i revizorima Agencije za reviziju privatizacije u Federaciji BiH.

Naime, jučer je doneseno Rješenje o pokretanju postupka revizije privatizacije gospodarskog društva tvornica deterdženata Dita d.d. Tuzla, na osnovu čega je Agencija od županijskog ministarstva industrije, energetike i rudarstva zatražila kopiju cjelokupne dokumentacije kojom Ministarstvo raspolaže, a u vezi s procesom privatizacije ovog gospdoarskog društva.

Premijer Gutić i ministar Mićanović dali su punu podršku aktivnostima novoformirane agencije i insistirali da se sa postupcima revizije privatizacije što prije započne.

''Vlada u potpunosti podržava rad i aktivnosti Agencije i pozivamo ih, da osim Dite i Konjuha, u sljedećem razdoblju započnu i revizije privatizacija drugih gospdoarskih subjekata na području naše županije'', istaknuo je nakon današnjeg sastanka premijer Gutić, priopćeno je iz Odjeljenja za informiranje županijske Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close