Prosvjed za spas Post bank BH

Gospodarstvo / Flash | 17. 04. 2014. u 11:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikalni aktivisti "BH Pošta" održali su danas u Sarajevu polusatnu mirnu protestnu šetnju, tijekom koje su izrazili nezadovoljstvo zbog oduzimanja dozvole za rad Poštanskoj banci.

Nezadovoljni radnici negodovali su i zbog provođenja likvidacijskog procesa kojim se nastavlja stečaj Poštanske banke Sarajevo, usprkos činjenici da je podnesena tužba za nezakonito oduzimanje dozvole za rad ove banke i da traje sudski proces.

Oni zahtijevaju i hitno zaustavljanje svih aktivnosti i radnji likvidacijskog upravnika Poštanske banke Sarajevo, a od nadležnog općinskog suda da, na prijedlog Agencije za bankarstvo, imenuje stečajnog upravnika.

Sindikalci očekuju od županijskog tužiteljstva da intenzivira istražne radnje u vezi s procesuiranjem osoba za koja se nepobitno utvrdi da su nesavjesnim radom, zloupotrebom položaja ili na drugi način nanijeli štetu banci.

Oni su upozorili da će, ukoliko Poštanska banka bude likvidirana, 85 zaposlenih, koji su svojevremeno sa malim akcionarima učestvovali u dokapitalizaciji banke, ostati bez posla.

Inače, Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) na jučerašnjoj, Drugoj redovnoj sjednici, između ostalog, raspravljao je o situaciji u kojoj se nalaze zaposlenici Post bank BH d.d. Sarajevo.

Podsjetili su da već godinama traje borba radnika-članova sindikata BH Pošta i Hrvatskih pošta Mostar da se spriječi gašenje Post bank BH i očuvaju radna mjesta.

Posljednji u nizu pokušaja da se javnost informira o događanjima u toj banci i s teškom situacijom u kojoj se nalaze zaposlenici je organiziranje prosvjeda sindikata BH Pošta i Hrvatskih pošta Mostar.

''Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH daje punu podršku tom prosvjedu i izražava nadu da će se konačno zaustaviti pokušaji raznih lobija da likvidiraju Post bank BH, te time okončati dugogodišnja agonija radnika i radnica i spasiti nekoliko stotina radnih mjesta'', navedeno je u priopćenju SSSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close