Široki Brijeg

Prosvjed: Turci ne isplaćuju Lijanovićev dug

Gospodarstvo / Flash | 22. 07. 2015. u 12:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši radnici tvrtke Lijanovići prosvjedovali su danas na Visokoj Glavici u Širokom brijegu ispred sjedišta tvrtke Asja Sezer koja je preuzela poslovanje,a time i dugove nekadašnje širokobriješke mesne industrije.

Kako su rekli medijima, prosvjed je organiziran zbog neispunjenja obećanja turske tvrtke o isplati dugovanja.

''Dogovorili smo da vlasnik nove tvrtke Asja Sezer isplati zaostali dug od neisplaćenih plaća za 101 radnika u prosvjedu u nekoliko rata do poravnanja. Prvu ratu od 80.000 KM uplatili su nam 17. siječnja ove godine a preostalih osam rata još uvijek čeka'', rekli su medijima radnici koji su nakon prosvjeda u prosincu prošle godine dobili obećanja i dio isplate.

''Mi smo se maknuli s prosvjeda nakon uplate prve rate što je izgleda i bio cilj bivšem poslodavcu koji nam je ostao dužan novce za naše plaće. Nakon uplate prve rate novi vlasnik je po riječima radnika a na nagovor bivšeg poslodavca stvar prebacio na Sud kako bi se kupilo vrijeme i pronašlo načina da se ne isplate zaostale plaće i izravnaju računi radnicima koji prosvjeduju. Ogorčeni smo. Poniženi i još jednom prevareni od Jerke Lijanovića kojeg smatramo glavnim krivcem u ovoj našoj tužnoj priči'', navodi ABC portal izjave radnika, koji su nakon dolaska policije udaljeni ispred sjedišta tvrtke, a neki od njih su, kako neslužbeno doznajemo, zaradili i kaznene prijave.

''U prosincu je bilo minus 20, bili smo tu za Božić i Novu godinu, sad smo na plus 40 i bit ćemo koliko god treba. Neće nas pobijediti ni Jerko ni Sezer i već primamo podršku sa svih strana. Jutros su nam se javili naše kolege il Laktaša koji razmatraju mogućnost dolaska ovdje na prosvjede u Široki Brijeg. Neki su mislili da su riješili problem s nama i da se nećemo uspjeti više organizirati, međutim itekako su se prevarili'', poručili su radnici.

Kopirati
Drag cursor here to close