'Nula' na Visokoj Glavici

Promrzli i ogorčeni radnici: Sadik nam je prijetio policijom i uhićenjima

Gospodarstvo / Flash | 20. 12. 2014. u 12:13 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši djelatnici tvrtke Lijanovići i njezinih nekoliko fiktivnih tvorevina već danima u tri smjene prosvjeduju ispred središta posrnulog mesnog giganta na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu.

Ekipa Bljeska provela je dio noći s grupicom od 15-ak radnika kojima je jedini izvor topline vatra zapaljena u željeznoj bačvi, a unutar postavljenog šatora nalazi im se hrana i zaklon od jutarnje rose.

Jedan od njih, sa suzama u očima, rekao je: ”Nisam primio 25 plaća, nekoć sam radio ovdje noćne smjene, danas sam tu skoro pa na ulici i tražim svoja prava. Božić stiže, a ne znam s čim ću ga proslaviti.”

Kako su kazali radnici, dotični Turčin Sadik s dva odvjetnika posjetio je PU Široki Brijeg i zatražio rastjerivanje i uhićenje radnika koji prosvjeduju ispred tvrtke na Visokoj Glavici.

''Gospodin Sadik nas je probao istjerati odavde, tražio je od dotične gospode iz policije da reagiraju, da nas rastjeraju. On ima pravo ući na svoj posjed što se nas tiče, ali s tim da isplati nas, naša potraživanja koja imamo od ove firme,'' izjavio je za Bljesak.info Damir Alilović, bivši radnik tvrtke Laktat.

Kako neslužbeno doznaje Bljesak.info, tvrtka Asja prijavljena je u poslovnom prostoru jedne obiteljske kuće u Širokom Brijegu, dok u prostorije tvrtke na Visokoj Glavici još nisu ”uselili” iako su na svojim službenim stranicama (www.asja.ba) kao adresu tvrtke naveli Visoku Glavicu, a čak su fotomontažom uklonili prepoznatljivi logo ”Lijanovići” s tvrtke te postavili naziv svoje tvrtke ”Asja”. 

Podsjećamo, Jerko Ivanković Lijanović je nakon odgovara Uprave za neizravno oporezivanje portalu Bljesak.info, postavio novo pitanje: Zašto ne plijene moju imovinu?

Kopirati
Drag cursor here to close