Dani Boračkog jezera

Promocija i zaštita prirodnih ljepota rijeke Neretve i Boračkog jezera

Gospodarstvo / Flash | 08. 05. 2015. u 14:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eko Selo Boračko jezero d.o.o. u suradnji s drugim nevladinim organizacijama radi na promociji i zaštiti prirodnih ljepota rijeke Neretve i Boračkog jezera. U skladu s tim od 22. do 25. svibnja 2014. godine bit će odražani ''Dani Boračkog jezera''.

Podjednako i intenzivno djeluju na promociji i zaštiti prirodnih ljepota ovog istinskog bisera bosansko-hercegovačke prirodne baštine i velikog turističkog potencijala, kojem nažalost do sada nije posvećena dovoljna pažnja, onakva kakvu zaslužuje ovakav izuzetan prirodni potencijal.

U sklopu manifestacije, između ostalih sadržaja, održati će se: Obilježavanje otvaranja ljetne turističke sezone na Boračkom jezeru, radna akcija čišćena i uređenja obalnog i priobalnog dijela Boračkog jezera uz sudjelovanje preko 100 volontera različitih profila.

Pored ovoga održat će se i dvodnevni okrugli stol na temu ''Turizam i ekologija'', eko radionice, eko kamp i u sklopu manifestacije promovirat će se projekt ''Zero waste'' od Federalnog ministarstva turizma i okoliša vezan za IPA fondove kao i performans “Vilinska noć” uz sudjelovanje velikog broja poznati bosanskohersegovačkih umjetnika.

Cilj projekta ''Zero waste'' jeste stvaranje društva bez otpada, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close