Zbunjoza

Prometni kaos: Stavljeni novi kružni tokovi, a ostali stari prometni znakovi

Gospodarstvo / Novac | 19. 09. 2017. u 21:43 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S početkom radova na kolektorima nastale su i prometne gužve na ulicama Mostara, no dodatne probleme pravi nepravilna signalizacija na cestama.

''Postavljaju se novi kružni tokovi, a nisu postavljeni novi prometni znakovi. Na raskrsnicama i dalje stoje ''stari prometni znakovi'', a vozači ih se pridržavaju i dalje'', rečeno je za Bljesak.info iz mostarske Auto škole Start, gdje su pojasnili da to stvara dodatne probleme svim vozačima.

''Ti znakovi se moraju ukloniti i postaviti novi adekvatni znakovi. Izgrađena su tri nova kružna toka u jako kratkom roku, a signalizacija nije promjenjena i to stvara problem i iskusnim vozačima, a kamo li početnicima koji tek uče voziti'', rečeno nam je iz ove škole, te su dodali da se u utorak, konačno počelo raditi, ali nije još za pohvalu.

''Na jednom kružnom toku u utorak su uklonjeni stari znakovi ali nisu postavljeni novi. Drugi problem je kružni ''na španjolskom'' gdje do sada nisu bile iscrtane trake tako da vozači nisu znali kuda i kojom stranom ulaze ili izlaze. Bila je to velika problematika, do jučer, jer počeli su nešto sklanjati i raditi, ali to nije još za pohvalu'', rekli su nam iz ove auto škole, dodajući kako se regulacija prometna morala davno isplanirati kako bi grad funkcionirao neometano za vrijeme radova.

''Kod nas se prvo zakopa pa počne planirati, umjesto obrnuto. Ovih dana je bio kaos,  ni mi iskusni vozači nismo znali gdje ćemo i šta ćemo, no počelo se raditi ali sve ide puževim korakom'', zaključuju iz ove škole.

Podsjetimo, Palma Palameta, voditeljica javne nabave Grada Mostara, ranije je rekla za Bljesak.info kako se promet regulira prometnim znacima i trakama, te da je javnost o novoj regulaciji obaviještena ranije.

''Potrebno je malo vremena da se ljudi informiraju i naviknu. Ali ako dođe velikih komplikacija zovemo MUP u pomoć pri regulaciji prometa, iako se ne očekuju veći problemi'', kaže Palameta dodajući da je u pitanju stvar navike.

Istaknula je da su svugdje postavljeni mobilni prometni znakovi,  da je sve urađeno po propisima, te savjetuje vozačima da budu oprezni.

Inače, Palameta nam je objasnila da je izvođač radova taj koji predlaže rješenje za privremeno uređenje prometa za vrijeme radova, koje grad (ne)usvaja ili korigira. Nakon toga se izdaje rješenje uz suglasnost županijskog MUP-a. Ovaj prijedlog rješenja, kaže, mora biti napravljen puno prije početka radova.

Kopirati
Drag cursor here to close