Svjetski dan mlijeka

Proizvođači mlijeka: Da se stvori ambijent, zaposlili bismo više od 40.000 ljudi

Gospodarstvo / Flash | 01. 06. 2016. u 11:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Udruženje proizvođača mlijeka u Federaciji BiH na Svjetski dan mlijeka, 1. lipnja, ukazalo je da je ponosno što su certificirali proizvodnju kako bi mogli izvoziti po standardima Europske unije i da je Vladi Federacije BiH ponudilo mjere s ciljem poboljšanja prava mljekara i drugih poljoprivrednika'', izjavio je predsjednik Udruženja proizvođača mlijeka u FBiH Mehmed Nikšić.

Članovi Udruženja očekuju da će u sljedećih desetak dana biti zakazana tematska sjednica Vlade FBiH o stanju poljoprivrede u Federaciji BiH, na kojoj će predočiti 17 predloženih mjera.

''Između ostalog, tražimo promjenu porezne politike i da se iznađe mogućnost za osiguranje sredstava za isplatu svih dugovanja prema poljoprivrednicima iz prethodnog perioda'', rekao je Nikšić.

Da bi se stanje poboljšalo ističe da treba samo dobra volja da bi se na primjer poljoprivrednim proizvođačima omogućili veći poticaji, kao što su u zemljama Europske unije.

''Nalazimo se u teškoj situaciji zbog loše agrarne politike, te nemamo ambijenta za proizvodnju odnosno nemamo nikakvih indirektnih to jest izvoznih poticaja. Prosječno devet mjeseci čekamo sredstva koja zaradimo za poticaje'', kaže Nikšić.

Kada se stvori ambijent, u kojem bi se zaštitila domaća proizvodnja, u roku od dvije godine, tvrdi, bilo bi više od 40.000 radnih mjesta u poljoprivredi.

''Mi ne proizvodimo samo poljoprivredni proizvod, već i lijek. Bez mlijeka nema života'', poručio je u izjavi predsjednik Udruženja proizvođača mlijeka u FBiH Mehmed Nikšić povodom Svjetskog dana mlijeka.

Kopirati
Drag cursor here to close