Položaj radnika

Produženi vikend, prosvjed ili roštilj: Što za vas znači praznik rada?

Gospodarstvo / Flash | 25. 04. 2017. u 13:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt. To je nepobitna povijesna činjenica.

Međutim, što u današnje vrijeme Vama znači 1. maj? Je li 1. maj samo još jedan dan koji se u kalendaru obilježava kao neradni? Ove godine Međunarodni praznik rada „pada“ na ponedjeljak, pa je možda još jedan produženi vikend? Možda prilika da se okupite s društvom na roštilju? Mogućnost da radnici i sindikati putem prosvjednih šetnji ukažu na loš položaj radnika? Vjerujemo da je Međunarodni praznik rada sve ovo i više od toga, priopćio je Centar za građansku suradnju.

''Centar za građansku suradnju je prošle godine, na službenoj facebook stranici Koalicije sindikata i NVO, objavljivao fotografije i komentare koji su vezani za obilježavanje Međunarodnog praznika rada, tako da smo pratili prosvjede šetnje radnika i sindikata u BiH, Hrvatskoj, Srbiji ali i u cijeloj Europi, gdje je na ovakav način obilježen 1. maj. Također smo objavljivali i fotografije naših građana i građanki, kako 1. maj koriste kao priliku za druženje s prijateljima, kolegama, obitelji'', priopćio je je Centar za građansku suradnju.

Ove godine, pozivaju sve građane i građanke da im se pridruže u praćenju događanja na Međunarodni praznik rada, te da im šaljete u inbox, službene facebook stranice Koalicija sindikata i NVO, fotografije i komentare, i pokažite na koji način Vi obilježavate 1. maj i ljudi oko vas.

Kopirati
Drag cursor here to close