Povjereno na čuvanje

Prisvojio 16.000 tona kukuruza i 5.500 tona pšenice iz robnih rezervi države

Gospodarstvo / Flash | 26. 03. 2015. u 19:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijansko tužiteljstvo za organizirani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv vlasnika i direktora poduzeća "Mlinostep iz Novog Sada Ljubomira Kljujića zbog sumnje da je oštetio Direkciju za robne rezerve te je predložilo sudu da mu odredi pritvor.

U priopćenju tužiteljstva precizira se da se Kljujić sumnjiči da je prisvojio oko 16.000 tona merkantilnog kukuruza i oko 5.500 tona merkantilne pšenice u vrijednosti od oko 7,2 milijuna maraka, koje mu je Direkcija za robne rezerve povjerila na skladištenje i čuvanje od rujna 2010. do veljače 2013. godine.

Nakon saslušanja, tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage protiv Kuljića, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo zlouporabe položaja i sucu za prethodni postupak Posebnog odjela Višeg suda u Beogradu predložio da mu u cilju nesmetanog vođenja postupka odredi pritvor.

Tužiteljstvo nastavlja predistražne postupke povodom utvrđenog manjka robe Direkcije za robne rezerve koja je bila povjerena na čuvanje i skladištenje, napominje se u priopćenju koje prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close