Darko Juka

Prestižno međunarodno priznanje rukovoditelju Korporativnih komunikacija Aluminija

Gospodarstvo / Flash | 12. 03. 2015. u 10:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva međunarodna konferencija za odnose s javnošću u Jugoistočnoj Europi PRO.PR Conference dodijelila je ove godine rukovoditelju Korporativnih komunikacija Aluminija d.d. Mostar i Galerije Aluminij Darku Juki prestižno priznanje PRO.PR Award zbog osobitoga doprinosa razvitku odnosa s javnošću.

''Zahvaljujući svom bogatom znanju, trudu i zalaganju, uspješno ste implementirali odnose s javnošću u rad jedne od najuspješnijih bosanskohercegovačkih tvrtki i tako dokazali da je uloga ove profesije neophodna za uspješno upravljanje tvrtkom koja je ujedno pokretačem i snagom gospodarstva cijele zemlje'', stoji u obrazloženju Odluke o dodjeli priznanja, koje potpisuje Danijel Koletić, predsjednik Organizacijskoga vijeća PRO.PR konferencije.

Priznanje će biti uručeno krajem mjeseca travnja 2015. godine, na završnoj svečanosti održavanja 13. PRO.PR konferencije, u Malinskoj, na otoku Krku (Republika Hrvatska), a riječ je o najvećoj konferenciji za komunikacijski menadžment na ozemlju Jugoistočne Europe, koja okuplja više od 180 komunikacijskih stručnjaka iz svijeta.

Konferenciju je 2003. pokrenula Agencija za komunikacijski menadžment iz Zagreba Apriori komunikacije, a spomenutu nagradu dodjeljuju od 2012. godine. Neki od ranijih dobitnika su: Alex Aiken (Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva), Richard Linning (IPRA), Don W. Stacks (Sveučilište u Miamiju), Cathie Burton (OSCE), Andrey Barannikov (SPN Ogilvy Rusija), Zoran Tomić (Sveučilište u Mostaru), Božo Skoko (Sveučilište u Zagrebu), Dejan Verčić (Sveučilište u Ljubljani)…

''S osobitim zadovoljstvom primam ovu vijest, svjestan međunarodnoga ugleda koji PRO.PR konferencija uživa. Na tomu tragu, s radošću prihvaćam nagradu, cijeneći prepoznavanje mojega rada, jednako kao i razvitka ovoga segmenta djelovanja Aluminija d.d. Mostar koji je, nedvojbeno, jednom od najosvještenijih tvrtki u širemu okružju, kada je riječ o društveno odgovornomu poslovanju i ulaganju u razvitak komunikacijske struke'', izjavio je Darko Juka.

Inače, Juka je rođen 1981. godine u Mostaru, gdje je diplomirao novinarstvo, a trenutačno piše završni rad na poslijediplomskomu studiju Diplomacije i diplomatskoga komuniciranja pri Filozofskomu fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Tijekom desetogodišnje novinarske karijere, radio je za brojne hrvatske tiskovine i elektronske medije. Također, ostavio je traga i u književnosti, objavivši dvije knjige pjesama (Sjetni tragovi i Usud tišine), a autorom je i stručne knjige Priručnik za novinske novinare. U Aluminiju radi od 2009. godine, uspješno unapređujući odnose s javnošću, posebice na području društveno-odgovornoga poslovanja tvornice. Njegov osobni razvitak slijedi i profesionalni rast odnosno napredovanje od mjesta referenta za odnose s javnošću, preko predstojnika Ureda za odnose s javnošću, do rukovoditelja Korporativnih komunikacija i Galerije Aluminij.

Kopirati
Drag cursor here to close