Okružen obitelji

Preminuo Karl Albrecht, drugi najbogatiji Nijemac i suosnivač Aldija

Gospodarstvo / Flash | 21. 07. 2014. u 19:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karl Albrecht (94), suosnivač lanaca samoposluga "Aldi" i drugi najbogatiji Nijemac preminuo je u prošlu srijedu u svojoj raskošnoj vili u Essen-Bredenaju, o čemu je javnost tek danas saznala.

Pogreb ovog milijardera, protekao je kao i njegov život - bez publike i pompe. Umjesto velike ceremonije, sahranjen samo u nazočnosti obitelji i vodstva koncerna, u tišini i par metara od svog brata Tea, sa kojim je poslije Drugog svjetskog rata osnovao "Aldi".

Karl Albrecht, koga nazivaju "patrijarhom" njemačkog gospodarstva i najuspješnijim biznismenom poslijeratne povijesti, umro je poslije kratke bolesti, okružen obitelji.

Braća Albrecht su definirali kupovne navike milijuna Nijemaca i obojica su živjela daleko od svjetala kamera, javnog života i pokazivanja.

Karl Albrecht je do posljednjeg trenutka živio povučeno u svojoj vili u Essen-Bredenaju i za razmjere jednog milijardera, vrlo skromno - osim jednog golf terena on, kako pišu njemački mediji, sebi nije priuštio ništa od "užitaka milijardera".

On nije imao ni vile za odmore, ni privatne zrakoplove, ni jahte, ni "ispade" u medijima, a na privatnom računu ovog milijardera, čija se imovina procjenjuje na 18 milijardi eura, bilo je svega nekoliko stotina tisuća.

 

Kopirati
Drag cursor here to close