Neoporezivo

Pravilnik o porezu na dohodak stavljen izvan snage

Gospodarstvo / Flash | 28. 07. 2016. u 08:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravilnik o porezu na dohodak stavlja se izvan snage do listopada, objavila je televizija N1 navodeći kako će uskoro biti objavljena u Službenim novinama.

Po aktualnom pravilniku, neoporezivi iznos naknade za ishranu tijekom rada (topli obrok) smanjen je s dva na jedan posto od prosječne neto plaće u FBiH.

Također, smanjen je neoporezivi dio regresa za godišnji odmor u visini od 50 posto prosječne plaće.

Prema dosadašnjem rješenju neoporezivi dio regresa je bio u iznosu prosječne neto plaće u Federaciji BiH ili u visini 70 posto plaće zaposlenika ovisno o tome što je za zaposlenika povoljnije.

Pravilnik o izmjeni pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak objavljen je u srijedu, 6. srpnja, u Službenom listu Federacije Bosne i Hercegovine, broj 52/16.

Almin Mališević, ispred Gospodarske komore FBiH, ranije je pozvao na odlaganje primjene Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak.

"Mi smo reformski put BiH podržali kroz Reformsku agendu i akcijski plan koji je podrazumijevao donošenja zakonskih i podzakonskih akata u cilju olakšanja gospodarskih subjekata. Jedan od njih je zakon o doprinosima koji je trebao smanjiti doprinose", rekao je Mališević te pozivao da se sačeka i odloži primjena zakona o primanjima, kako bi subjekti i radnici mogli raditi, jer je cilj imati više zaposlenih zbog konkurentnosti naših firmi.

Kopirati
Drag cursor here to close