Livno

Poziv zainteresiranim pripadnicima HVO-a za utemeljenje braniteljskih zadruga

Gospodarstvo / Flash | 19. 06. 2012. u 15:34 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga branitelja Domovinskog rata HVO Hercegbosanske županije (HBŽ) uputila je poziv neuposlenim razvojačenim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO) da se prijave u tu udrugu ukoliko su zainteresirani za utemeljenje braniteljskih zadruga na području te županije.

Kako stoji u priopćenju Udruge, zadrugarstvo je poseban oblik poduzetništva koje omogućava organizirano i stručno obavljanje djelatnosti, kao i zajednički nastup na tržištu, gdje se mali poljoprivredni proizvođači udružuju u zajednice s ciljem unapređenja uvjeta proizvodnje u kojima prevladava zajedničko upravljanje.

''Svoj interes za utemeljenje braniteljskih zadruga mogu iskazati branitelji koji se žele baviti bilo kojom poljoprivrednom djelatnošću, prijevozničkim uslugama, građevinarstvom, turizmom, uzgojem ljekovitog bilja, kao i svim drugim proizvodnim ili uslužnim djelatnostima'', istaknuo je predsjednik udruge branitelja Domovinskoga rata HVO HBŽ-e Stipe Mihaljević.

Inače, svi zainteresirani branitelji prijaviti se ili postaviti pitanja vezanih za zadrugarstvo mogu u uredima podružnica Udruge na području HBŽ-e.

Kopirati
Drag cursor here to close