Radna mjesta

Povjerenik za Agrokor dolazi u BiH da ''spasi stvar''

Gospodarstvo / Flash | 25. 04. 2017. u 10:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenik hrvatske vlade za "Agrokor" Ante Ramljak doputovat će ovog tjedna u Bosnu i Hercegovinu kako bi s predstavnicima vlasti razgovarao o krizi u tom koncernu i planovima za buduće poslovanje, javlja Hina.

Ramljak bi se u četvrtak u Sarajevu trebao sastati s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem te drugim dužnosnicima u tijelima vlasti koji su do sada izražavali zabrinutost zbog mogućeg odljeva kapitala iz BiH kako bi se pokrili dugovi "Agrokora" u Hrvatskoj.

Očekuje se razgovori o poslovanju "Agrokorovih" tvrtki u BiH koje osiguravaju radna mjesta za više od pet tisuća zaposlenih.

Nositelj poslovnih aktivnosti "Agrokora" u BiH je trgovinski lanac "Konzum" koji posluje kao samostalna tvrtka.

Najveći do poslovanja "Agrokorove" tvrtke-kćeri u BiH ostvaruju na području Federacije BiH. U dosadašnjim razgovorima o mogućim posljedicama krize u "Agrokoru" ispostavilo se kako su dugovanja prema dobavljačima s područja FBiH trenutačno na razini od oko 130 milijuna konvertibilnih maraka (oko 66,5 milijuna eura).

"Agrokorove" tvrtke u BiH pri tom nisu opterećene kreditima i stabilno posluju, a dobavljači su iskazali interes za nastavak suradnje uz uvjet da im se pruže jamstva za redovito plaćanje isporučene robe.

Kopirati
Drag cursor here to close