Ali i sam Konzum

Potrebno zaštititi radnike i dobavljače Konzuma u BiH

Gospodarstvo / Flash | 17. 04. 2017. u 12:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić izjavio je danas nakon sastanka sa predstavnicima bh. firmi dobavljača Agrokora da će Vlada FBiH razmotriti usvajanje regularnog okvira za stabilizaciju poslovanja Konzuma, ukoliko sastanci s predstavnicima te firme ne budu dali zadovoljavajuće rezultate.

Dodao je da će tijekom ovog tjedna Vlada FBiH održati sastanak s predstavnicima uprave Konzuma u BiH, a da će u naredni ponedeljak biti održan sastanak kojem će nazočiti akteri današnjeg sastanka i uprava Konzuma.

Zukić je rekao da je sada potrebno zaštititi radnike i dobavljače Konzuma, te banke ali i sam Konzum kako bi mogao normalno funkcionrati.

''Međusobnom suradnjom i komunikacijom nastojimo osigurati da Konzum, u ovoj fazi, što lakše prebrodi krizu a da dobavljači, koji su ujedno i povjerioci u iznosu oko 130 milijuna KM, pokušaju osigurati obeštećenje za ranija potraživanja i da bude osiguran kontinuitet robno-financijskog tijeka za redovno opskrbljivanje objekata Konzuma i normalan promet'', pojasnio je Zukić.

Istaknuo je da će predstavnici Vlade FBiH na predstojećem sastanku upravi Konzuma u BiH predložiti određeni okvir za komunikaciju i ponašanje u narednom razdoblju, da bi na sastanku s dobavljačima pokušali obnoviti poljuljano povjerenje.

Direktor Milkosa Adin Fakić rekao je da je stabilan Konzum bitan za sve koji rade i posluju u BiH, te da se nada da će situacija biti ispravno vođena, kontrolirana i da će proces biti pravilno doveden do kraja.

Predsjednica Sindikata radnika trgovine BiH Mersiha Beširević naglasila je da je prisutna velika spremnost da budu sačuvana radna mjestu u Agrokoru, ali i u kompanijama dobavljačima, dok bi "svaki drugi scenarij bio ravan katastrofi".

Sastanku su nazočili predstavnici kompanija: Coca Coca, AS Jelah Group, Ataco, Violeta, Orbico, Megamix, Milkos, Meggle, Perutnina Ptuj, Akova i Bimal Brčko, te Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH, Raiffeisen Banke BiH i Gospodarske komore Federacije BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close