Mljekarski sektor

Potrebno je pripremiti farmere za izvoz u EU i nova tržišta

Gospodarstvo / Flash | 23. 04. 2015. u 13:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske zadužila je danas entitetsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da posebnu pažnju usmjeri na rješavanje problema u mljekarskom sektoru.

Zatražio je i da se iniciraju aktivnosti koje su u nadležnosti organa Bosne i Hercegovine na pripremi farmi mlijeka za izvoz u Europsku uniju (EU) te iznalaženje novih tržišta, kao što su Turska, Rusija, Makedonija i druge zemlje.

Od entitetskog Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva trgovine i turizma i Stalnog tijela za podršku unapređenju vanjskotrgovinskog poslovanja i zaštitu domaće proizvodnje Vlada RS-a traži i da nastave saradnju, pripremu i predlaganje akata od zajedničkog interesa s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i drugim nadležnim institucijama u BiH.

Na sjednici u Banja Luci entitetska vlada je dala saglasnost na Program za zaštitu potrošača u RS za razdoblje 2015.-2016. godine.

Programom su određeni prioriteti na području zaštite potrošača koji su u skladu sa preuzetim obavezama iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Europske unije i Bosne i Hercegovine.

Čitav proces jačanja sustava zaštite potrošača zavisit će od spremnosti svih nositelja zaštite potrošača na izvršavanju utvrđenih zadataka i poštovanju navedenih rokova, priopćeno je iz Vlade RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close