Neum

Potpisan ugovor o privatiziranju poduzeća ''Sunčana obala'' u Neumu

Gospodarstvo / Flash | 18. 12. 2014. u 14:00 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mihajlo Butigan i Ismet Čampara, ravnatelj i zamjenik ravnatelja Agencije za privatizaciju Hercegovačko-neretvanske županije i Tihomir Putica, predstavnik poduzeća „ORKA“ d.o.o. Neum potpisali su danas Ugovor o kupoprodaji državnog kapitala poduzeća HTP „Sunčana obala“ d.o.o. Neum.

Potpisivanju ugovora bili su nazočni Denis Lasić, predsjednik Vlade HNŽ, Semin Borić, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ, Mirko Pavlović, predsjednik Općinskog vijeća i Živko Matuško, načelnik Općine Neum i Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice HNŽ.

Kako su nakon potpisivanja Ugovora istaknuli ravnatelj Butigan i zamjenik ravnatelja Čampara, kupac se u sljedeće tri godine obvezao investirati 6.111.850,00 KM, s tim da u roku od 45 dana od dana potpisa ugovora treba uplatiti 975.000,00 KM.

Također, Ugovor kupca obvezuje da osigura bezuvjetnu i neopozivu bankarsku garanciju za svaku godinu poslovnog plana u iznosu 10 % od ulaganja i zaposli 20 novih radnika u prvoj godini nakon potpisivanja ugovora. Kupac se, također, obvezao obnoviti, modernizirati i dograditi hotel sa svim sadržajima na razini hotela od 4 zvjezdice s 200 ležaja.

Predsjednik Lasić predstavnicima poduzeća „ORKA“ zaželio je puno uspjeha u realiziranju preuzetih obveza ističući kako će na tom putu u Vladi HNŽ i resornom ministarstvu, sukladno nadležnostima koje imaju, imati stalnu potporu.

Također, osvrnuo se na nedavno doneseno rješenje Ustavnog suda Federacije BiH u korist Agencije za privatizaciju HNŽ, a u svezi s privatiziranjem Hotela „Stella“ u Neumu, kojim je okončan spor između Federalne Agencije za privatizaciju i Agencije za privatizaciju HNŽ.

Kazao je kako je aktom najviše sudske instance u Federaciji BiH potvrđena zakonitost tvrdnji i postupaka koje je Agencija provodila u svezi s nadležnošću za privatiziranje hotela „Stella“, a sukladno tomu i drugih neumskih hotela koji još nisu privatizirani.

Načelnik Matuško, zahvaljujući Vladi HNŽ, Ministarstvu trgovine, turizma i zaštite okoliša i Agenciji za privatizaciju na svemu što su učinili kako bi došlo do potpisivanja Ugovora, istaknuo je kako je ovaj projekt od velikog značaja za općinu Neum, jer će njegovo realiziranje doprinijeti povećanju turističke ponude i povećanju broj turističkih noćenja u Neumu.

U ime poduzeća ORKA nazočnima se obratio Tihomir Putica, ističući kako će učiniti sve kako bi se ispunile preuzete obveze i Hotel otvorio 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close