Potpisan Ugovor o kupoprodaji zemljišta za izgradnju objekta Doma porodice za mlade
Grad Mostar
OBJAVA: Utorak, 17. srpnja 2012. 14:07
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
temeljanje
0

Radmila Komadina i Castellano Guiseppe potpisali su danas Ugovor o kupoprodaji zemljišta za izgradnju objekta Doma porodice za mlade iz dječjih domova u Mostaru.

Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Grada Mostara i Castellano Guiseppe, predsjednik i pravni predstavnik Udruženja ''Luciano Lama'' NVO, sa sjedištem u Enni (Italija) potpisali su danas Ugovor o kupoprodaji zemljišta za izgradnju objekta Doma porodice za mlade iz dječjih domova u Mostaru.

Naime, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije financiralo je projekt za poboljšanje životnih uvjeta adolescenata porijeklom dječjih domova iz Bosne i Hercegovine.

Udruženje Luciano Lama pokrenulo je aktivnost na projektu s ciljem poboljšanja životnih uvjeta mladih u BiH posebice glede olakšanja pronalaženja posla mladima koji dolaze iz dječjih domova pružajući instrumente i metodologije za profesionalnu obuku, pokrećući ih na poduzetničke aktivnosti koji će im omogućiti da se sami izdržavaju i uključe u sferu poslovanja.

Današnjim potpisivanjem Ugovora stekli su se uvjeti za pribavljanje potrebnih odobrenja za gradnju objekta Doma porodice za mlade.

Grad Mostar i Udruženje Luciano Lama početkom godine potpisom Sporazuma su se obvezali da će Udruženje Luciano Lama nadgledati i koordinirati sve faze projekta ispunjavajući sve obaveze predviđene od strane Ministarstva inozemnih poslova.

Za realizaciju i vođenje projekta već je ranije utemeljen i Upravni Odbor kome je povjerena organizacija i koordinacija cijelog projekta.