Svi vidovi suradnje

Potpisan sporazum suradnje između Mostara i danskog grada Vejlea

Gospodarstvo / Flash | 03. 12. 2014. u 11:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik danske komune Vejle Arne Sigtenbjerggaard i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić potpisali su danas u Gradskoj vijećnici Sporazum o suradnji koji ima za cilj jačanje kulturnih i gospodarskih odnosa između dva grada.

Po riječima gradonačelnika Sigtenbjerggaarda, nakon višegodišnje suradnje Vejlea i Mostara potpisan je Ugovor koji je obećavajući za obje zajednice.

''Mi smo otvoreni za sve vidove suradnje, od turizma, preko kulture, do gospodarstva. Jako su nam zanimljivi projekti iz oblasti zelene energije, zaštite okoliša i slično'' dodao je Sigtenbjerggaard.

U njegovoj pratnji doputovala je i skupina danskih gospodarstvenika, a po riječima Ljube Bešlića za Mostar je upravo segment gospodarstva najzanimljiviji dio potpisanog sporazuma.

''Gospodarstvenici Mostara i gospodarstvenici Vejlea danas će održati sastanak i vjerujem da će od toga imati koristi i građani Mostara i građani Vejlea. U ovom trenutku razgovaramo o otkupu poljoprivrednih proizvoda kako bi naši proizvođači zdrave hrane, preko gospodarstvenika Vejlea, lakše došli do zapadnoeuropskog tržišta'' kazao je gradonačelnik Bešlić.

Dodao je kako će do 30. lipnja sljedeće godine biti usuglašen program suradnje Mostara i Vejlea, koji će obvezati obje strane da sporazum zaživi i rezultira konkretnim projektima.

Nakon potpisivanja Sporazuma u Vijećnici je upriličen susret gospodarstvenika iz Mostara i Hercegovine sa gospodarstvenicima iz Vejlea.

Predstavnici tvrtke Good food upriličili su prezentaciju svojih aktivnosti i potencijala te iskazali interes da se sagleda mogućnost poslovne suradnje s proizvođačima voća iz Mostara i Hercegovine.

Potom su svoje gospodarske aktivnosti i mogućnosti kada je u pitanju proizvodnja i prerada voća predstavili Redah, Jaffa Komerc iz Mostara, predstavnici udruženja poljoprivrednih proizvođača Brusnica iz Konjica i Eko life iz Stoca.

U poslijepodnevnim satima predviđen je obilazak pogona Jaffa Komerca te tvrtke Union foods iz Čitluka.

Kopirati
Drag cursor here to close