zabrana

Poslije šteta izazvanih kišom: Katar "građevinarima" zabranio izlazak iz zemlje

Gospodarstvo / Flash | 28. 11. 2015. u 11:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katar je donio odluku kojom zabranjuje izlazak iz zemlje svim izvođačima radova na objektima i pojedinim cestama koji su pretrpjeli štete prilikom nedavnih obilnih kišnih padavina. Zemlju će moći napustiti tek nakon što katarske vlasti okončaju istragu o propustima prilikom gradnje.

Naime, u srijedu je katarsku prijestonicu zahvatilo nevrijeme tijekom kojeg je palo više od 70 milimetara kiše po kvadratnom metru. U Kataru, koji inače odlikuje suha pustinjska klima, godišnje padne svega oko 50 milimetara kiše. Obilne padavine su na Međunarodnom aerodromu Hamad, u čiju je izgradnju uloženo oko 15 milijardi dolara, izazvale oštećenja na pojedinim dijelovima krova, pa je došlo do prokišnjavanja. Zbog kiše su pojedin ulice bile poplavljenje, a zatvoreno je i nekoliko poslovnih objekata u Dohi.

Zato je prema pisanju katarskih državnih medija izdata naredba prema kojoj je "vlasnicima firmi, izvođačima radova i inžinjerima konzultantima" zabranjen izlazak iz zemlje.

Katar, koji je jako bogat naftnim i nalazištima prirodnog plina, trenutno je u pravoj građevinskoj ekspanziji zbog domaćinstva Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close