Rezerva

Poskupjelo gorivo

Gospodarstvo / Flash | 25. 04. 2015. u 07:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijene goriva na većini benzinskih crpki u Federaciji BiH tijekom vikenda i početkom sljedećeg tjedna će biti više za oko 0,05 KM, potvrdila je sarajevskom Oslobođenju Vahida Crnalić iz federalnog Ministarstva trgovine.

''Tijekom tjedna su počeli pristizati zahtjevi za povećanje cijena goriva za dizel i benzin goriva za pet feninga. Zahtjeve smo primili od 90 posto trgovaca naftnim derivatima, tako da će na nekim crpkama već danas biti nove cijene, a na nekima tek početkom sljedećeg tjedna'', kazala je Crnalić.

Cijena naftnih derivata i u Republici Srpskoj povećana u posljednjih nekoliko dana, te su benzini skuplji za devet feninga, a dizeli za sedam s daljom tendencijom rasta za dva do tri feninga.

''Cijena goriva na benzinskim crpkama u RS je povećana, ali je i dalje znatno niža nego u FBiH i regiji'', rekao je Srni zamjenik predsjedavajućeg Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Gospodarskoj komori Srpske Miro Škiljević.

"U sljedeća dva-tri dana, najvjerovatnije u utorak, doći će do novog rasta cijene goriva od jedan do tri feninga. Očekujem da će svi distributeri u Srpskoj podići cijene u ovom iznosu", naglasio je Škiljević.

S cijenom goriva bore se i u susjednoj Hrvatskoj gdje je zabilježeno najveće poskupljenje u povijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close