Bursa

Posjeta novinara potvdila dobre odnose Turske i BiH

Gospodarstvo / Flash | 25. 11. 2014. u 18:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici medijskih kuća iz Bosne i Hercegovine u okviru višednevne posjete Turskoj, u Bursi su obišli Udruženje industrijalaca i gospodarstvenika regije Rumeli (RUMELISIAD), prenosi agencija Anadolija.

Obraćajući se predstavnicima medija generalni tajnik RUMELISIAD-a Emir Cemal Beskardes je istaknuo kako 65 posto populacije grada Burse čine doseljenici sa Balkana. On je pozdravio grupu od 25 predstavnika medija iz BiH, te ukazao na dobre odnose Turske sa tom balkanskom zemljom.

Predsjednik RUMELISIAD-a Erol Kilikcier je kazao kako su članovi udruženja na čijem se čelu nalazi danas uglavnom potomci Balkanaca koji su ranije doselili u Bursu.

On je ukazao na važnost održavanja i jačanja prijateljskih i gospodarskih veza sa regijom Balkana.

"Koliko god mislimo na razvoj odnosa u oblasti gospodarstva sa cijelim Balkanom, toliko mislimo i na međusobno pomaganje, jačanje prijateljstava i zbližavanje. Mnogo puta sam obišao Sarajevo, Srbiju i Makedoniju. Petog prosinca boravit ću u posjeti Crnoj Gori. Mi, shodno našoj kulturi, volimo sve ljude i nemamo predrasuda. Koliko god je važno jačanje gospodarskih odnosa, jednako važno ili još važnije je jačanje prijateljstava. Posljednji primjer toga je podrška izgradnji nogometnog terena u Mostaru, škole u Makedoniji i nekoliko spomenika od povijesnog značaja", pojasnio je.

Predstavnici bh. medija informirali su se o radu Udruženja industrijalaca i gospodarstvenika regije Rumeli.

Kopirati
Drag cursor here to close