Inspekcija

Porezna 'češlja' sve po redu: Zatekli 52 neprijavljena radnika

Gospodarstvo / Flash | 25. 04. 2016. u 10:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porezna uprava Federacije BiH je 22. travnja na prostoru Federacije BiH izvršila 203 inspekcijska nadzora, priopćeno je danas iz te uprave.

Inspekcijskim nadzorom su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost u proizvodnim pogonima, ugostiteljsku djelatnost, pekarsku, trgovinsku djelatnost i druge uslužne djelatnosti.

Tijekom inspekcijskih nadzora inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 52 neprijavljena radnika i 19 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa zapečaćeno je 48 objekata i izdano 146 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 334.950 KM.

Porezna uprava FBiH nastavit će aktivnosti na kontroli i sprečavanju 'sive' ekonomije, radnim danima i u dane vikenda, i poziva porezne obveznike da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima.

Porezna uprava, također, obavještava porezne obveznike da 28. travnja stupa na snagu Zakon o izmjenama Zakona o Jedinstvenom sustavu registracije, kontrole i naplate doprinosa prema kojem su porezni obveznici dužni prijavu svakog novog zaposlenika podnijeti nadležnoj poreznoj ispostavi najkasnije dan prije početka rada zaposlenika.

Porezna uprava FBiH poziva građane da, uz punu diskreciju, Poreznoj upravi prijave nepoštivanje poreznih zakona. Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: [email protected] i [email protected], putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333.

Kopirati
Drag cursor here to close