Nova najava radova

Ponovno kreću radovi na 'Ruži': Za 16 mjeseci bi Mostar trebao dobiti novi hotel

Gospodarstvo / Flash | 24. 08. 2014. u 07:25 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudska tužba za raskid ugovora potpisanog prije čak 14 godina s kupcem hotela 'Ruža', Emirom Kečom, koju je pripremila Agencija za privatizaciju u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, za sada neće biti aktivirana.

Jer, kako je kazao direktor Agencije Ismet Čampara za 'Dnevni avaz', investitoru je data još jedna prilika, s obzirom na to da je prije mjesec i pol opunomoćenik vlasnika Enver Backović najavio pokretanje radova. "Ako se to ne dogodi, mi ćemo aktivirati tužbu, jer nećemo čekati da istekne ugovor, što bi se narodski reklo - kud puklo da puklo, svjesni opet da se raskidom ugovora u suštini samo odgađa realizacija gradnje 'Ruže'", rekao je Čampara.

On je podsjetio i na činjenicu da je ugovor čak sedam puta prepravljan, a najveći dio tih aneksa bio je zbog toga što iz UNESCO-a svojevremeno nisu htjeli dati suglasnost za nastavak izgradnje ovog hotela. Prema Backovićevim tvrdnjama, gradnja 'Ruže', jednog od najpoznatijih nekadašnjih objekata Mostara, počet će u drugoj polovini rujna.

"Imamo sporazum s bankom, financijerom i partnerskim lancem koji će doći u Mostar. To je jedan od najvećih i najpoznatijih svjetskih hotelskih lanaca, ali imamo s njima dogovor da se to još ne publicira, dok radovi ne počnu. Uglavnom, svi su dogovori u finalnoj fazi", najavio je Backović i dodao da će za 16 mjeseci Mostar dobiti novu 'Ružu'.

Također, rekao je i da je u vezi s osmogodišnjim sporom sa UNESCO-om jedina šteta načinjena investitoru. Iz UNESCO-a su prijetili da će Stari grad i Stari most biti skinuti s popisa Svjetske kulturne baštine jer su tvrdili da se poslijeratna 'Ruža' ambijentalno ne uklapa u zaštićenu povijesnu jezgru zbog podizanja četvrtog kata, piše 'Avaz'.

Kopirati
Drag cursor here to close