kralježnica razvoja fbih

Poljoprivrednici odgodili prosvjed jer je otvoren dijalog

Gospodarstvo / Flash | 12. 10. 2015. u 15:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o odgodi prosvjeda je donesena jer je otvoren dijalog za rješavanje problema poljoprivrede-stočarstva kao kralježnice razvoja FBiH.

U priopćenju se podsjeća kako su zahtjevi poljoprivrednika i stočara izmjene Programa poticaja za 2015. godinu, isplata poticaja iz 2014. godine, smjena odgovornih osoba u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, smjena odgovornih u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove, na čelu sa direktorom Ibrahimom Tirkom i smjena odgovornih u Federalnom agromediteranskom zavodu Mostar, na čelu s direktorom Markom Ivankovićem.

Povjerenici županijskih poljoprivrednih udruženja, na sastanku 11. listopada, dogovorili su da se u dijalogu s federalnim premijerom, resornim ministrom i ministricom financija dogovori načini ispunjavanja zahtjeva kako bi poljoprivrednici i stočari preživjeli i pripremljeni ušli u zimu.

Koordinacija udruženja i Savez udruženja donijet će odluke o daljnjim aktivnostima na sprječavanju pljačke poticaja i urušavanju institucija države, a o svojim zahtjevima i zaključcima javnost će obavijestiti putem medija, navodi se na kraju priopćenja za javnost Koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza u Federaciji BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close