Najlakše do radnih mjesta

Poljoprivreda najveći razvojni potencijal općine Ljubuški

Gospodarstvo / Flash | 24. 05. 2016. u 15:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović posjetio je u utorak općinu Ljubuški, gdje se sastao s općinskim načelnikom Nevenkom Barbarićem, predstavnicima poljoprivrednika te predstavnicima braniteljskih udruga.

''Poljoprivreda je najveći razvojni potencijal općine Ljubuški. Kroz poljoprivredu najjeftinije se dolazi do novih radnih mjesta. To je oblast koja ima perspektivu i koja se mora staviti na mjesto koje zaslužuje'', izjavio je nakon sastanka načelnik Barbarić.

Čović se složio s time, istaknuvši kako u razvoju poljoprivrede ključnu ulogu ima država koja mora, kako je rekao, osigurati dovoljno poticaja kako bi se u Bosni i Hercegovini od poljoprivrede moglo normalno živjeti.

''Ovaj prostor je bogomdan za razvoj poljoprivrede i turizma, i nema ni jednog razloga da bilo koji žitelj ovoga kraja razmišlja da ide negdje u svijet. Ali, naravno da postoji puno stvari koje treba unaprijediti'', dodao je Čović.

Što se tiče problema s kojima se susreće braniteljska populacija, hrvatski član Predsjedništva BiH istaknuo je kako ti problemu pokazuju da BiH nije u punoj mjeri zaživjela kao država.

''Da jesmo mi o tim problemima uopće ne bismo danas pričali. Za nas je dignitet hrvatskih branitelja svetinja i to je u svakom našem programu, a to želimo i na praktičan način pokazati - zaključio je Čović.

U nastavku posjeta Ljubuškom Čović je posjetio Rukometni klub Izviđač, samostan na Humcu te održao radni ručak s gospodarstvenicima Ljubuškog.

Kopirati
Drag cursor here to close