Zaštita zdravlja

Pojačan sanitarno-zdravstveni nadzor nad uvozom pošiljki flaširanih pića

Gospodarstvo / Flash | 27. 07. 2016. u 08:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odjel granične inspekcije Federalne uprave za inspekcijske poslove, radi zaštite zdravlja stanovništva usljed povećanih temperaturnih vrijednosti u ljetnom razdoblju, a u skladu sa važećim propisima i podzakonskim aktima u oblasti sanitarne i tržišne inspekcije, u nadolazećem razdoblju pooštrava inspekcijski nadzor nad skladištenjem i prijevozom uvezenih pošiljki flaširanih voda, osvježavajućih bezalkoholnih pića, voćnih sokova, voćnih nektara, piva i sličnih proizvoda.

Povodom navedenog, Federalna uprava za inspekcijske poslove će vršiti laboratorijsku provjeru zdravstvene ispravnosti uvezenih pošiljki navedene robe, a što podrazumjeva mikrobiološku i osnovnu fiziko-kemijsku analizu.

Uzorke uvezenih pošiljki robe uz zapisnik o uzimanju uzorka Federalna uprava za inspekcijske poslove upućivat će na provjeru mikrobiološke i osnovne fiziko-kemijske zdravstvene ispravnosti u laboratorije Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Sarajevu i Mostaru.

Istovremene aktivnosti bit će provedene i od inspektorata RS-a, a što podrazumjeva sinkronizirano i ujednačeno postupanje entitetskih inspekcijskih organa u prekograničnom prometu roba u BiH, priopćeno je iz Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Kopirati
Drag cursor here to close