Suho vrijeme

Pogledajte plan: Rekonstrukcija Fejićeve mora biti u turističkoj sezoni

Gospodarstvo / Flash | 22. 03. 2016. u 09:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko ne bude žalbenih procesa početak radova na rekonstrukciji ulice Braće Fejića se može očekivati početkom svibnja tekuće godine, priopćeno je iz Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Naime, zbog različitih izvora financiranja radovi na rekonstrukciji ulice Braće Fejića razdvojeni su na dvije javne nabavke i to po vrsti radova: Rekonstrukcija podzemne infrastrukture u ulici Braće Fejića – etapa 3 i Rekonstrukcija partera i uličnog mobilijara u ulici Braće Fejića u Mostaru - etapa 3, sve prema izvedbenom projektu izrađenom od strane G.D. Bišina d.o.o. Mostar projektni biro ARHI Plus.

U ovoj etapi izvode se radovi na relaciji od Male Tepe do Solakovića sokaka.

Kako je priopćeno, za rekonstrukciju partera i uličnog mobilijara predviđeno je 2.000.000,00 KM (bez PDV-a), dok je za rekonstrukciju podzemne infrastrukture predviđen 1.000.000,00 KM (bez PDV-a).

Za rekonstrukciju partera i uličnog mobilijara odabran je ponuđač JV HP Investing d.o.o. Mostar i Građevinar Fajić d.o.o. Mostar, dok je u postupku javne nabavke za rekonstrukciju podzemne infrastrukture odabran Amitea d.o.o. Mostar.

Za radove je predviđen novac u proračunu Grada Mostara za 2015.godinu, dokumentu Okvirnog proračuna za period 2015-2017, iz sredstava GSM licence, Fonda za zaštitu okoline Federacije BiH i, kako je priopćio Grad, ’’ostali’’.

’’Zbog same prirode radovi se moraju odvijati u suhim uvjetima tako da je neminovno izvođenje radova u vrijeme turističke sezone. Da bismo postigli maksimalne učinke u izvođenju radova i minimalne gubitke građanstva tj. gospodarskih subjekata u sezoni radovi će se izvoditi po određenim fazama’’, naveo je Grad Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close