Prohodnost plasmana

Poduzimaju se mjere da se osigura plasman mlijeka u EU

Gospodarstvo / Flash | 26. 04. 2015. u 14:55 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je danas da Vlada Srpske, resorno ministarstvo i institucije na nivou BiH poduzimaju sve potrebne mjere da bi se osigurala prohodnost plasmana mlijeka i mliječnih proizvoda na tržište EU i šire.

"Radi se užurbano da se ispuni i preostali dio uvjeta kada je riječ o farmama i kod proizvođača mlijeka za izvoz u EU i mislimo da će uskoro taj epilog biti poznat, kada komisija iz Dablina odgovori na posljednje dvije prepreke koje su bile ranije njihov prigovor na ono što nismo ispunili", izjavio je Mirjanić u Kozarskoj Dubici.

On je dodao da očekuje da će "taj posao biti završen u najboljem redu" i da će biti otvoreni normalni pregovori o mogućnostima izvoza mlijeka i mliječnih proizvoda na europska tržišta.

Mirjanić je novinarima u Kozarskoj Dubici, nakon sastanka sa rukovodstvom poduzeća "Mlijekoprodukt", rekao da se paralelno poduzimaju i mjere da se omogući izvoz mlijeka na Kosovo, a da zajednički organi BiH osiguraju izvoz u Tursku, Rusiju, eventualno u Makedoniju i druge zemlje.

On je naglasio da se užurbano radi i na mjerama koje idu u pravcu kvalitetnijeg i sveobuhvatnijeg obilježavanja životinja, te identifikacije objekata i farmi, dodajući da je taj posao već započet i da se radi u suradnji s nadležnim inspekcijskim organima i institucijama na nivou općina, entiteta i BiH.

Mirjanić je izjavio da rukovodstvo poduzeća "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice, kao i do sada, poduzima sve mjere da ne bi došlo do zastoja u otkupu, preradi i snabdijevanju stanovništva mlijekom i mliječnim proizvodima, usprkos brojnim problemima na tržištu mlijeka u široj regiji.

On je ocijenio da ti problemi nisu izazvani činjenjem institucija Republike Srpske i BiH, već spletom okolnosti u međunarodnim ekonomskim odnosima.
"Danas i u ovakvim okolnostima 'Mlijekoprodukt' otkupljuje i preuzima mlijeko od naših farmera i to je dobra vijest", rekao je Mirjanić i dodao da će ovo poduzeće nastaviti i dalje tako da radi.

Kopirati
Drag cursor here to close