Osigurano 26.024.333 KM

Počinje isplata invalidnina i mirovina

Gospodarstvo / Flash | 12. 08. 2014. u 07:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Federalnog ministarstva financija potvrđeno je da će danas početi isplata invalidnina za RVI, obitelji šehida i poginulih branitelja, odnosno za nositelje ratnih priznanja za srpanj 2014. godine.

Kako saznaje Agencija Fena, za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji šehida i poginulih branitelja te nositelje ratnih priznanja za srpanj 2014. godine, Federalno ministarstvo financija je osiguralo 26.024.333 KM.

Nalozi za isplatu invalidnina ovim kategorijama su upućeni prema bankama.

Isplata mirovina u Federaciji BiH još traje, većina mirovina već je isplaćena, a u sljedeća dva do tri dana bit će isplaćene i preostale, doznaje su u Federalnom zavodu mirovinskog osiguranja.

Kako je kazao glasnogovornik Zavoda Tomislav Kvesić, isplata mirovina za mjesec srpanj odvija se kao i za prethodne mjesece, odnosno u skladu s priljevom sredstava.

''U ovakvim okolnostima smatramo najvažnijim poštivati svojevrsno pravilo, kad ne možemo iz financijskih razloga u jednom danu isplatiti mirovine, da umirovljenici primaju mirovinu u razmacima od mjesec dana. Jedni prime prvog dana isplate, drugi trećeg, itd. Mislimo da je najpravednije da razmak između dvije mirovine pojedincu bude mjesec dana'', kazao je Kvesić.

Kopirati
Drag cursor here to close