Rekonstrukcija

Početak radova na Kantarevcu

Gospodarstvo / Flash | 23. 03. 2016. u 07:31 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 23. ožujka 2016. godine započeli su radovi na rekonstruiranju KSC Kantarevac, a odnose se na rušenje postojećeg objekta, svlačionica, dijela tribina i nogometnog terena.

Obzirom da rekonstrukciju Kantarevca financira Vlada Japana, tom prigodom će prvi tajnik Veleposlanstva Japana u BiH, Satoru Kusayama u 14 sata posjetiti Kantarevac kako bi obišao gradilište.

Podsjećamo, u siječnju prošle godine potpisan je ugovor o dodijeli grant sredstava u iznosu od oko 443.000 KM za rekonstrukciju Sportskog centra Kantarevac.

Sredstva će, prema ugovoru, biti namjenjena za izgradnju novog objekta površine 250 četvornih metara, novog nogometnog terena površine 1 780 četvornih metara s umjetnom podlogom, a dio sredstava bit će osiguran i za ugradnju nove rasvjete nogometnog terena.

Japanski veleposlanik u BiH Yamazaki kazao je tada kako ideja o ovom projektu datira iz veljače 2014. godine kada je bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana Tsuneyasu Miyamoto prvi put posjetio Mostar kako bi razgovarao o mogućnosti osnivanja nogometne akademije koja bi promovirala nogomet ne samo kao sport već kao edukacijsko sredstvo koje promovira integraciju i interkulturni dijalog među mladima u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close