Nakon dugo godina

Počela rekonstrukcija ceste Ljubinje-Trebinje; na redu i dionica Stolac-Ljubinje

Gospodarstvo / Flash | 21. 09. 2016. u 20:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na magistralnoj cesti Trebinje-Ljubinje počela je sanacija kritičnih točaka, a ova dionica će u roku od godinu dana biti presvučena novim asfaltom'', rekao je vršitelj dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić.

Prema sadašnjim procjenama, vrijednost radova koji trebaju biti izvedeni na ovoj dionici je oko deset milijuna KM, ali detaljniji podaci bit će poznati poslije njihovog završetka.

Nešić je najavio da je u planu rekonstrukcija još nekih cestovnih pravaca u Hercegovini.

Nakon što što je sa direktorom "Puteva Republike Srpske" i suradnicima obišao radove u Dračevu, zastupnik u Skupštini Republike Srpske iz Trebinja Luka Petrović zahvalio je izvođaču radova "Hercegovina-putevi" iz Trebinja za kvalitetan rad dionice koja je od velikog značaja za građane Hercegovine.

"Među našim prioritetima bila je i ova cesta i obećali smo da ćemo je uraditi. Želimo da naši stanovnici imaju sigurne cestovne komunikacije, zbog čega nećemo stati samo na ovoj investiciji", rekao je Petrović i dodao da je put Ljubinje-Stolac sljedeći na redu za rekonstrukciju.

On je napomenuo da za ovu cestovnu komunikaciju već postoji projektna dokumentacija i da je zahtjev za radove upućen "Putevima Republike Srpske".

"Očekujemo da će ovaj put ući u mrežu puteva u Republici Srpskoj za rekonstrukciju i da će biti realiziran od kredita od 60 milijuna eura koji će dobiti preduzeće Putevi Republike Srpske'', rekao je Petrović.

On je istaknuo da je ovo poduzeće uvijek na raspolaganju kada je riječ o rekonstrukciji cesta u Hercegovini.

Lukić je rekao da će dati punu podršku i za izgradnju glavne obilaznice planirane za nadolazeće razdoblje, kao i za završetak postojeće koja nije urađena "zbog neriješenih imovinskih odnosa Gradske uprave".

Radove je obišao zastupnik u Skupštini RS Ilija Tamindžija i direktor za ekonomsko financijske poslove u Elektroprivredi Republike Srpske Blagoje Šupić.

Kopirati
Drag cursor here to close