Mostar

Počela obnova još jedne zgrade na Bulevaru

Gospodarstvo / Flash | 21. 04. 2014. u 07:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta obnove kolektivnih stambenih objekata u Mostaru, čija je implementacija započela još 2008. godine, u Mostaru je ovih dana počela rekonstrukcija još jedne stambeno-poslovne zgrade koja je porušena u ratu.

Zgrada se nalazi na Bulevaru, nekadašnjoj ratnoj liniji razgraničenja, a u njoj su se do rata nalazila četiri stana te devet poslovnih prostora.

U Službi za građenje Gradske uprave kazali su za Dnevni avaz da će zgrada dobiti isti izgled kakav je imala do rata.

- Taj je ugovor dosta star, jer je zgrada bila uvrštena u plan rekonstrukcije kolektivnih objekata u Mostaru, ali je tada bilo problema s dozvolom. Onda je mijenjan projekt pa je dobivena građevinska dozvola na nove uvjete, što znači da zgrada bude onakva kakva je bila prije - rekla je za Dnevni avaz Miro Kordić, šef Službe za građenje.

Potom je, dodaje Kordić, kontaktiran izvođač radova, koji je ranije dobio posao na javnom pozivu.

- On je pristao raditi po tada dogovorenoj cijeni tako da radovi počinju - istaknuo je Kordić, koji nije mogao sa sigurnošću kazati koja će biti cijena radova.

Od radnika tvrtke “Babić”, koja obnavlja zgradu, novinari Avaza su doznali da će na objektu za sada biti urađeni samo vanjski radovi, koji podrazumijevaju gradnju novih betonskih ploča, zidova, potkrovlja i krova.

Bit će postavljena i nova vanjska i unutrašnja stolarija.

Rok za završetak radova je šest mjeseci, mada radnici ističu kako će se potruditi da posao završe prije nego što u Mostaru počne ljetna turistička sezona.

Kopirati
Drag cursor here to close