Spašavanje radnih mjesta

Plenković: Važno osigurati likvidnost i kvalitetan plan restrukturiranja Agrokora

Gospodarstvo / Flash | 22. 03. 2017. u 12:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u utorak kako se hrvatska Vlada u situaciji oko Agrokora ponaša maksimalno odgovorno te da je prije svega važno da se osigura likvidnost i napravi kvalitetan plan restrukturiranja, a nakon toga i održivo poslovanje tog koncerna, koji zapošljava 60 tisuća ljudi.

"Vi vidite da se Vlada, svi ministri, naročito parlamentarna većina oko cijele ove situacije vezane za poslovanje Agrokora ponaša, ja mislim, maksimalno odgovorno. Nitko od nas nije napravio niti jedan potez, niti jednu izjavu nije dao koja bi na bilo koji način otežala situaciju ili učinila vrlo tankoćutna financijska tržišta još turbulentnijim", kazao je Plenković novinarima na marginama konferencije "60 godina Rimskih ugovora: budućnost Europske unije - postignuća, izazovi, perspektive".

"Ono što je nama važno je da poslovanje Agrokora prije svega osigura određenu likvidnost u ovom trenutku, drugo je da se napravi kvalitetan plan restrukturiranja, a onda nakon toga i održivo poslovanje koncerna koji zapošljava ne samo u Hrvatskoj, nego i u susjednim zemljama 60 tisuća ljudi", rekao je.

Dodao je kako je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić jučer imala razgovor s nizom dobavljača, a razgovara se i sa vjerovnicima. "Dio smo toga procesa, sve što radimo radimo odgovorno, zakonito i vodeći računa o činjenici da je riječ o kompaniji koja je praktično gotovo u 100 postotnom privatnom vlasništvu", istaknuo je Plenković.

Kopirati
Drag cursor here to close