Plenković pozvao na racionalan i miran dijalog oko Agrokora

Gospodarstvo / Flash | 16. 03. 2017. u 10:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković u četvrtak je na početku sjednice Vlade uputio poruku javnosti da se ne dramatizira oko Agrokora te je pozvao na racionalan i miran dijalog u cilju i interesu hrvatskog gospodarstva

"Želim reći da trebamo svi zajedno smiriti loptu, vrlo trezveno pristupiti dijalogu koji vodimo s kompanijom i najvažnijim vjerovnicima, od kojih očekujemo da u vrlo kratkom roku zajednički pristupe planu razrješavanja postojećih poteškoća u poslovanju, na koje su između ostaloga u svojim izvješćima proteklih tjedana ukazale i međunarodne rejting agencije", izjavio je Plenković na početku sjednice Vlade.

Ponovio je da je Agrokor značajan subjekt hrvatskog gospodarstva te da će pažljivo pratiti sve aktivnosti koje su vezane uz tu kompaniju.

"Nadamo se da će doći do pozitivnog razrješenja situacije, a ono što je uloga Vlade RH je da vodimo računa o ukupnoj stabilnosti i održivosti gospodarskog i financijskog sustava zemlje", rekao je premijer.

Dodao je da su sve aktivnosti Vlade vode kroz dijalog i vode se na zakonit način.

Napomenuo je i da članovi Vlade u brojnim situacijama razgovaraju s nizom kolega koji su u gospodarstvu i s nizom partnera i "to što se ti razgovori ne objavljuju na web stranicama, ne znači da brojni takvi susreti nisu održavani proteklih mjeseci, kao i da će ih biti i ubuduće".

"Moja poruka je bez dramatiziranja i jedan racionalan i miran dijalog u cilju i interesu hrvatskog gospodarstva", kazao je Plenković.

(FENA) M.K.

Kopirati
Drag cursor here to close