Iz šupljeg u prazno

Petrović: Kreditom od sedam milijuna KM osigurati isporuku plina Sarajevu

Gospodarstvo / Flash | 15. 08. 2014. u 12:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović potvrdio je danas na konferenciji za novinare da je BH-Gas pristao da prolongira obustavu isporuke plina poduzeću Sarajevogas.

"BH-Gas je pristao da se sačeka postupak odobravanja kreditnog zaduženja od Skupštine Kantona Sarajevo 'Sarajevogasu', odnosno Toplanama kao sudužniku na sjednici Skupštine koja će se održati 27. kolovoza", kazao je Petrović. Napomenuo je da su na jutrošnjem sastanku s komercijalnim bankama definirani potrebni dodatni detalji samog kreditnog sporazuma, odnosno procedure kojom se zasniva adekvatna hipoteka na imovinu Sarajevogasa.

Kredit u iznosu od sedam milijuna KM uz tekuće plaćanje koje će uslijediti u kolovozu i rujnu, po riječima Petrovića, treba osigurati da dug Sarajevogasa prema BH-Gasu ne bude veći od 35 milijuna KM. Inače, Sarajevogas trenutno duguje BH-Gasu skoro 47 milijuna KM.

"Ostatak duga od 35 milijuna KM će morati biti reguliran putem Zakona o konsolidaciji javnih komunalnih poduzeća, odnosno Sarajevogasa i Toplana, a to je i naša obaveza shodno federalnom Zakonu o konsolidaciji da se do prosinca ove godine donesu potrebni akti, odnosno zakonski i podzakonski propisi koji bi definirali ovu materiju, a uz punu podršku Federalne vlade", dodao je Petrović.

Kopirati
Drag cursor here to close