Poljoprivrednici ŽZH

Pejić i Bićo ne zastupaju naše interese, stoje iza Lijanovića

Gospodarstvo / Flash | 27. 02. 2015. u 10:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez poljoprivrednih udruga u Županiji Zapadnohercegovačkoj (ŽZH) u svom priopćenju ogradio se od svih istupa u javnim medijima "takozvanih predstavnika˝ poljoprivrednika u FBIH Mire Pejića i Nedžada Biće, koji ciljano dezinformiraju poljoprivredne proizvođače a ujedno i javnost.

Kako je istaknuto u priopćenju, Ministarstvo financija isplatilo je svu proizvodnju koja je bila unesena od strane Ministarstva poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva. Iznos za proizvodnje koji nije unesen u trezor iznosi 26 miliona KM te samim time poljoprivrednici neće moći ostvariti svoja zakonska prava do usvajanja novog proračuna Federacije BIH za 2015 godinu.

"Resorni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBIH je prekršio zakon o planiranju sredstava za poziciju namijenjenu poljoprivrednoj proizvodnji, te bi sukladno tome pravi poljoprivredni proizvođači trebali podnijeti kaznenu prijavu i protiv resornog ministra poljoprivrede zbog protuzakonitog korištenja Proračuna FBIH.

Ujedno ovim putem molimo sve javne medije da napokon razotkriju gospodu Miru Pejića i Nedžada Biću, koji stvarno ne zastupaju poljoprivredne proizvođače nego zastupaju interesnu skupinu okupljenu oko ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerke Ivankovića Lijanovića, čiji su i oni članovi", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close