Bravo za grad

Park konačno izgleda kao park, čuvajmo ga

Vijesti / Politika | 26. 10. 2016. u 07:01 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi mostarski park, smješten pokraj Lutkarskog kazališta, konačno je izašao 'iz sjene' pretrpanih kontejnera koji su ga, kako smo i ranije pisali, okruživali nedugo nakon otvorenja.

Nagomilano smeće, koje je bilo problem s kojim su se, kako djelatnici Lutkarskog kazališta tako i njihovi najmanji posjetitelji, nosili godinama, sada je konačno iza nas.

Novo i ljepše lice još jedne prijeko potrebne zelene površine ovom gradu tako je dobilo i najavljeni dugoočekivani izgled koji ćemo, za dobro svih, nadamo se znati očuvati i cijeniti.

Pisali smo u nekoliko navrata kako je vječni problem ove lokacije bilo ničije smeće, jer nam je jednom rečeno kako nitko ne zna tko je nadležan za njega, a sad se izgleda našao netko odgovoran i savjestan.

Podsjećamo, projekt izgradnje parka za djecu za koji smo izdvojili 40.000 KM, datira od 2008. godine, no zbog problema s imovinskim odnosima Grad je krenuo u realizaciju tek početkom srpnja ove godine.

''U projektu smo namijenili, uz zelenu površinu, klupe, rasvjetu, posebno urađen prilaz i popločane ceste, igralište za djecu ali i poseban natkriveni dio za smeće, kako bi konačno riješili problem s deponijom koji se godinama vuče ispred ove ustanove'', potvrdio je ranije za Bljesak.info Branko Gašpar, iz Odjela za urbanizam i građenje.

Kopirati
Drag cursor here to close