Zlatni BAM

Ovo su najbolji bankari u BiH

Gospodarstvo / Flash | 02. 10. 2015. u 15:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvorani Sarajevo School of Science and Technology, u petak 2. listopada, održana je dodjela nagrada “Zlatni BAM”.

Financijsko-poslovni magazin ”Banke & Biznis u or BiH” već 13 godina u kontinuitetu organizira tradicionalnu akciju izbora najuspješnijih banaka u BiH, te dodjeljuje priznanje „Zlatni BAM" s ciljem promocije najbolje prakse u bankarskom sektoru. Nagrada, koja je tijekom godina stekla renome i kojom se danas banke dobitnice s pravom ponose, rezultat je objektivne analize što joj daje dodatni značaj.

Rangiranje banaka izvršeno je na osnovu objavljenih revizorskih izvještaja o poslovanju komercijalnih banaka u prethodnoj godini.

UniCredit banci d.d. Mostar su uručene tri nagrade i to za iznos ukupne aktive banaka, za iznos ukupnog kapitala i stopu prinosa na dionički kapital ( ROE). Nagrade je uručio gospodin Edin Poprženović, direktor renomirane kompanije Asseco SEE d.o.o. iz Sarajeva koja je ujedno i sponzor manifestacije, a ispred Banke preuzeo Gordan Pehar, izvršni direktor.

Nagradu Zlatni BAM za najvišu stopu rasta depozita u 2014. godini, gospođa Ankica Kolobarić, viceguvernerka Centralne banke Bosne i Hercegovine, je uručila Union banci d.d. Sarajevo. Nagradu je preuzeo generalni direktor Vedran Hadžiahmetović.

Dobitnica nagrade za najveći iznos dioničkog kapitala je Raiffeisen Bank BiH d.d. Sarajevo. Nagradu je preuzela gospođa Sanela Pašić, izvršna direktorica.

Novoj banci a.d. Banja Luka je ove godine pripala nagrada Zlatni BAM za najveći iznos aktive banaka sa pretežno ili isključivo domaćim kapitalom. Ispred ove cijenjene Banke nagradu je preuzeo generalni direktor, Dr. Milan Radović.

UniCredit Bank a.d. Banja Luka je ove godine osvojila nagradu Zlatni BAM u kategoriji najviša stopa prinosa na aktivu (ROA). Nagradu, u ime ove banke je preuzela gospođa Sandra Vojnović, izvršna direktorica i član Uprave UniCredit Bank a.d Banja Luka.

Manifestacija je protekla u svečanoj atmosferi i ugodnom druženju, a ispred organizatora, Jasmin Maričić, direktor Poslovnog glasnika d.o.o. iz Sarajeva, je naglasio značaj ove nagrade za bankarsko financijski sektor i izrazio nadu da će joj se i ubuduće pridavati potrebna pažnja.

Kopirati
Drag cursor here to close