bacanje novca ili?

Ovako to rade Amerikanci: LaGuardiu srušiti do temelja, sagraditi novi aerodrom

Gospodarstvo / Flash | 28. 07. 2015. u 10:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njujorški aerodrom LaGuardia, stalno pri vrhu lista najgorih aerodroma u Americi, grad će srušiti do temelja i sagraditi ponovno, objavio je New York Times . Glavni partner u projektu bit će Delta Air Lines. Njujorški guverner Andrew Cuomo i američki potpredsjednik Joe Biden u ponedjeljak su predstavili plan.

Joe Biden je izjavio da bi obnova trebala biti gotova do 2021. Rekao je da LaGuardia sada izgleda kao “aerodrom u nekoj zemlji Trećeg svijeta”, što su mnogi Njujorčani na internetu dočekali kao teški eufemizam.

Mnogi komentatori, među njima i oni New York Timesa, tvrde da je obnova LaGuardije bacanje novca i da bi aerodrom bilo najbolje zatvoriti.

Ukupna investicija će biti 4 milijarde dolara a najviše će otići na rušenje 50 godina starog Centralnog terminala i njegovu ponovnu gradnju. Projekt će voditi Njujorška lučka uprava koja upravlja LaGuardiom. Radovi će početi početkom 2016. i procjenjuju da će im trebati 39 mjeseci da ga dovrše. “To se neće dogoditi bez Delta Air Lines” rekao je Cuomo, prenosi Telegram.hr. Aviokompanija će graditi dva svoja terminala dok se bude gradila centralna zgrada. Predsjednik Delta Air Lines Ed Bastian rekao je da je njegova kompanija dosad na poboljšanje infrastrukture njujorških aerodroma LaGuardia i JFK potrošila 2 milijarde dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close