Zuckerberg zna

Ovako izgleda 'arapski grad u BiH u koji je Bosancima zabranjen ulaz'

Gospodarstvo / Flash | 21. 10. 2016. u 20:55 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U BiH nikao prvi arapski "grad" - Bosancima ulaz zabranjen!, naslov je članaka na portalima, čiji se autor poziva na "neimenovane izvore".

"Priča" se uklapa u dobro poznatu matricu o arapskoj "okupaciji" Bosne i Hercegovine. Očekivano, pridružili su se i mediji u okruženju bez da je itko od njih provjerio informaciju.

Inače, riječ je o turističkom naselju Sarajevo Resort Osenik kod Hadžića, koje je otvoreno u listopadu prošle godine.

Riječ je o namjenski projektiranom naselju koje će moći pružiti smještaj za 1.125 turista. Ukupna površina naselja iznosi 160.000 kvadratnih metara s vještačkim jezerom površine 12 hiljada kvadratnih metara oko kojeg je raspoređeno 160 objekata. Izgrađena su dva natkrivena bazena, hotel, restorani, sportski tereni, supermarket kao i mnogi drugi prateći objekti. U projekat je do sada uloženo više od 50 milijuna KM.

"Ovaj kompleks je turističko selo, ali i investicijska prilika. Mi smo prva kompanija koja je investirala u jedan ovakav projekt. Osim toga, uspjeli smo promovirati BiH kao turistički potencijal u zemljama Zaljeva. Ponosni smo da je ovo prvi projekat koji je obuhvatio turistički, investicijski i liječnički segment. BiH ima svijetlu budućnost kada je u pitanju turizam. Osim ovog kompleksa mi smo investirali oko 600 tisuća KM u lokalnu zajednicu, i ono što je najvažnije u izgradnji su sudjelovale bh. kompanije", izjavio je direktor kompanije "Gulf Real Estate" Jasem Ahmed Al Kanderi, prilikom otvaranja kompleksa, kada je vrpcu presjekao zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Koliko je Bosancima (a i Hercegovcima) "zabranjen" ulaz u "arapski grad", pogledajte ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close