Uz vino i pjesmu

Otvorena zimska sezona na Rujištu

Gospodarstvo / Flash | 21. 12. 2014. u 07:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz degustaciju vina, gastro ponudu i zabavan program, sinoć je otvorena zimska sezona na Rujištu, a u restoranu 'Snježna kuća' organizirana svečanost uz glazbu lokalnog pjevača Salema Sihirlića. nedaleko od Mostara.

Manifestacija se već 3. godinu zaredom održava vikend prije božićnih blagdana.

Hercegovačko skijalište posljednjih godina se vraća starim stazama slave, a nadaju se kako će ova sezona biti iznimno uspješna. Naravno, ukoliko to vrijeme dozvoli.

Iako snijega nema, u ovo poznato izletište Mostaraca, želi se privući i što više stranih gostiju.

Manifestacija je privukla nekoliko stotina ljudi. S obzirom na to da snijega nije bilo, vlasnik “Snježne kuće” Rujište Mirsad Mahnić ipak je zadovoljan posjetom.

“Posjet bi bio znatno veći da se Rujište zabijelilo snježnim pahuljama, ali jučerašnji sunčani dan smo lijepo proveli družeći se i šećući”, kazao je Mahnić za Dnevni list.

Arman Pinjić otvaranju zimske sezone prisustvuje svake godine. On kaže da Rujište zaživi na ovaj dan jer mnogobrojni građani svojom prisutnošću uveličaju manifestaciju.

“Svake godine prisustvujem ovom danu. Lijepo je vidjeti veliki broj građana okupljen na jednom mjestu. Uživam družeći se i kušajući vino i razna jela s roštilja”, ispričao je Pinjić.

Astrisa Bajrić je jučerašnji dan provela družeći se sa svojim prijateljima.

“Ove godine je šteta što nema snijega, ali dan sam lijepo provela u društvu svojih najbližih. Družili smo se uz razna jela i pića, a kasnije smo prošetali trim stazom”, kazala je Bajrić.

Federalna televizija izvijestila je pak kako, poznato kao zračna banja, turistima se u bogatoj prirodi nude i brojni sadržaji, te da je prednost Rujišta i blizina drugih hercegovačkih odredišta poput Blagaja, Počitelja i Međugorja.

U Turističkoj zajednici Hercegovačko-neretvanske županije čine sve kako bi od Rujišta napravili primamljivu turističku lokaciju.

''Snijega je ove godine na svim planinama manje, a na Rujištu ga nema nikako. Iako nema snijega, zimska turistička sezona tradicionalno počinje 21. prosinca. Ovaj planinski predio u zimskim danima ne nudi samo skijanje svojim gostima, nego i biciklističku stazu, nekolike šetnice i trim stazu pokraj ‘Snježne kuće’ koja je osposobljena za šetnje te rekreativne i profesionalne treninge'', kazao je Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close