TUZLA

Otvoren stečajni postupak za tvornicu deterdženata 'Dita'

Gospodarstvo / Flash | 13. 04. 2015. u 14:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici tvornice deterdženata „Dita“ Tuzla danas su ispred tvornice dočekali stečajnog upravnika s negodovanjem, nakon čega je uslijedio i zajednički sastanak. Naime, Rješenjem općinskog suda u Tuzli, 18. ožujka otvoren je stečajni postupak za tvornicu „Dita“ d.d. Tuzla, a danas je stečajni upravnik i posjetio ovu tvornicu.

''Po Zakonu o stečaju, radnici su na posljednjem isplatnom mjestu. Komplet tvornica je data pod hipoteku, a hipotekarni potražitelji imaju prednost u naplati, a to znači da banke koje su njima dale ogromne kredite i uzele imovinu pod hipoteku, imaju prioritet u naplati svojih potraživanja, a ona su velika'', izjavio je Dževad Mehmedović, predsjednik sindikata Dite.

Mehmedović je istakao da radnici nemaju ništa protiv stečaja, ali da se on provede na način da oni ne ostanu uskraćeni za svoja prava.

''Radnici traže, da bi bili sigurni da ovo što smo mi do sada sačuvali, da nova firma odmah sklopi ugovor s devedeset radnika koji su članovi Sindikata da ostanemo na poslu'', poručio je Mehmedović. Radnici traže rješenje radno pravnog statusa, jer ih šalju na biro, a pitanje je hoće li ikoga vratiti ili neće, poručio je Mehmedović.

''Da ne bi došlo do parcijalnih prodaja i slično, stečajni postupak se konačno otvorio. Ja se moram kretati u okviru Zakona o stečajnom postupku, u ovom momentu jedina osoba koja odgovara materijalno za sve štete koje nanese eventualnim povjeriocima sam ja. Svaki povjeritelj ukoliko procijeni da sam oštetio potencijalnu stečajnu masu može mene tužiti'',izjavio je tijekom sastanka stečajni upravnik Hajrudin Kunalić.

''Moj cilj je od početka bio sačuvati tvornicu u cjelini, da se ne ide na prodaju dio po dio, a to znači pokušati dovesti je u red i tražiti strateškog partnera uz pomoć županijske i federalne Vlade, kupca koji se bavi ovom proizvodnju i da je on nastavi'', naglasio je Kunalić. Radnici nisu prihvatili ono što im je ponudio stečajni upravnik na sastanku, bez povezanog staža, isplate plata, nisu zadovoljni da im se samo da radnička knjižica, potvrdio je nakon sastanka Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata „Dite“.

Kopirati
Drag cursor here to close