Novi zakon

Otpremnine ograničene na 9.000 KM

Gospodarstvo / Flash | 30. 08. 2016. u 16:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamenta BiH danas je u drugom krugu glasanja sa 21 glasom za, devet protiv i šest suzdržanih usvojio Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač zastupnik SBB-a Damir Arnaut.

Komentirajući usvajanje ovog zakonskog prijedloga, Arnaut je kazao da je zadovoljan i zahvalio svim zastupnicima i svim klubovima koji su, kako je rekao, danas pokazali jedan odgovoran pristup, te izrazio očekivanje da će zakon podršku dobiti i u drugom čitanju, piše Dnevni avaz.

Odgovarajući na pitanje novinara što građani dobivaju usvojenim prijedlogom, Arnaut je rekao:

"Ogromne uštede. Kao što sam već kazao, otpremnine će biti ograničene na maksimalno oko 9.000 KM. Dakle, neće više biti situacija kada član Predsjedništva BiH, ministar ili netko drugi može uzeti otpremninu veću i od 30.000 KM u nekim slučajevima".

Prema važećem zakonu, zaposleni u institucijama BiH imaju pravo na otpremninu prilikom odlaska u mirovinu u visini svojih šest ostvarenih neto plaća, isplaćenih u prethodnih šest mjeseci ili šest prosječnih mjesečnih neto plaća iz prethodne godine, ako je to povoljnije, i to bez obzira na visinu ostvarene plaće koju zaposleni ima.

Kopirati
Drag cursor here to close