Austrija

Otkrivena salmonela u Vegeti

Gospodarstvo / Flash | 30. 06. 2015. u 08:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijska agencija za zdravlje i sigurnost hrane (AGES) upozorava na postojanje salmonele u "Vegeti za jela s povrćem" (250 grama) te su kupci zamoljeni da ne konzumiraju te proizvode, da ih vrate na mjesto kupnje.

Upozorenje se odnosi na Vegeta pakiranja u Austriji s datumom isteka 8. ožujka 2017, i kodom "BATCH NO. 096" te se za moguća pitanja kupce upućuje na telefon proizvođača 04161-5116-277 ili na e-mail adresu QS @ keimling.de.

Salmonela – kakvu su pronašli u Vegeta proizvodu – je uzročnik salmoneloze i među najvažnijim je bakterijskim patogenima u ljudi i životinja.

 

Na dan 3. srpnja 2015. godine potvrđena je zdravstvena ispravnost serija proizvoda Vegete koje su bile u postupku povlačenja na tržištima Austrije, Njemačke i Slovačke.

Ovlašteni EU laboratorij Eurofins Lebensmittelanalytik Österreich GmbH, njemački ovlašteni laboratorij Dr. Böhm i Hrvatski veterinarski institut Zagreb - nacionalni referentni laboratorij za određivanje Salmonelle spp. dostavili su dodatne rezultate analiza serija Vegete koje su bile u postupku povlačenja a kojima su utvrdili odsutnost bakterije Salmonella spp.

Prethodno su akreditirani hrvatski laboratoriji EUROINSPEKT CROATIAKONTROLA d.o.o. i Nastavni zavod za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'', već utvrdili odsutnost bakterije Salmonella spp.

 

Kopirati
Drag cursor here to close