96. sjednica Vlade FBiH

Osiguran novac za isplatu invalidnina, uključujući zapadnu Hercegovinu i Orašje

Vijesti / Flash | 16. 01. 2014. u 13:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine se na 96. sjednici održanoj u Sarajevu upoznala sa Rješenjem Ustavnog suda FBiH kojim je, po zahtjevu premijera FBiH i federalnog ministra financija, donesena privremena mjera kojom je ovlašten Ante Krajina da obavlja funkciju federalnog ministra financija do konačne odluke Ustavnog suda Federacije BiH o rješavanju spora povodom Odluke predsjednika Federacije BiH o razrješenju federalnog ministra financija.

Federalna vlada je pozdravila ovu odluku kojom je prekinuta blokada financijskih tokova i ispunjavanja međunarodnih obaveza Federacije BiH.

Federalni ministar financija Ante Krajina je informirao članove Vlade o trenutnom stanju Proračuna FBiH i o tome da je osiguran novac za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja, te nositelje ratnih priznanja za prosinac 2013. godine, kao i novac za razliku invalidnina za ratne vojne invalide i nositelje ratnih priznanja za 2009. godinu, u ukupnom iznosu od 35.639.535,65 KM.

U ovu isplatu su uključene i obiteljske invalidnine za općine Posušje, Grude, Ljubuški i Orašje, koje su bile obustavljene od strane Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno - oslobodilačkog rata.

Dalji transferi iz Proračuna će biti obavljani po prioritetima utvrđenim Zakonom o izvršavanju Proračuna FBiH za 2014. godinu i u skladu sa mogućnostima.

Kako bi se prevazišli problemi sa revizijom braniteljske populacije u Županiji Zapadnohercegovačkoj, Vlada je danas zadužila federalnog premijera Nermina Nikšića i ministre Zukana Heleza, Zorana Mikulića, Antu Krajinu i Vjekoslava Čambera da razgovaraju s čelnicima ove županije i načelnicima općina Grude, Široki Brijeg, Ljubuški i Posušje.

Za predstavnike Vlade Federacije BiH u Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH danas su kandidirani Sanjin Hadžiomerović i Fuad Nurkić, navedeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close