Spor sa ''Kompasom''

Općina Čitluk se zbog isplate sudske presude zadužila kreditom od 2,5 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 31. 10. 2014. u 20:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 22. sjednici, Općinsko vijeće Čitluk usvojilo je Odluku o kreditnom zaduženju Općine Čitluk, Plan rebalansa Proračuna općine Čitluk za razdoblje 01.01. – 31.12.2014. godine, Odluku o utemeljenju Lokalnog ekonomskog vijeća Općine Čitluk, Odluku o pristupanju aktivnostima u svezi gradnje novih objekata Osnovne škole Bijakovići u Bijakovićima i niz drugih akata.

Velimir Pinjuh, ravnatelj Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića i Jure Sušac, ravnatelj Osnovne glazbene škole Brotnjo vijećnicima su prezentirali Informacije o radu za 2013. godinu.

Po završetku ove točke dnevnog reda vijećnici su raspravljali o kreditnom zaduženju Općine Čitluk u iznosu od 2.500.000,00 KM. Sredstva iz ovog kreditnog zaduženja namijenjena su isključivo za plaćanje duga po sudskoj presudi vezanoj za spor sa ''Kompas Međugorje"d.o.o. Međugorje.

Nakon provedene rasprave vijećnici su Odluku o kreditnom zaduženju Općine Čitluk usvojili jednoglasno, te su nakon toga raspravljali o Planu rebalansa Proračuna općine Čitluk za razdoblje 01.01. – 31.12.2014. godine, piše Brotnjo.info.

Plan rebalans proračuna usvojen je sa 19 glasova za uz 2 suzdržana glasa. Detaljan prikaz Plana rebalansa proračuna donosimo vam na linkovima (Prihodi) (Rashodi).

Uz navedene akte vijećnici su usvojili i Odluku o utemeljenju Lokalnog ekonomskog vijeća Općine Čitluk. Lokalno ekonomsko vijeće bit će savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Čitluk i općinskog načelnika za razdoblje od 2014.-2018. godine, te će kroz partnerstvo i dijalog davati smjernice za izradu planova vezanih za ekonomski razvoj općine Čitluk. Pored navedenog, Lokalno ekonomsko vijeće Općine Čitluk također će davati savjete i prijedloge vezane za konkurentnost i inovativnost malog i srednjeg poduzetništva općine Čitluk, a bit će sastavljeno od 10 članova, predstavnika privatnog sektora, javnog sektora i javnih institucija.

Također, vijećnici Općinskog vijeća Čitluk usvojili su i Odluku o pristupanju aktivnostima u svezi gradnje novih objekata Osnovne škole Bijakovići. Usvojenom odlukom određeno je da će se za potrebe Osnovne škole Bijakovići u narednom periodu i u više faza provesti sva potrebna zakonom određena procedura i graditi novi objekti i to školska zgrada, kao i školska športska dvorana u njenoj blizini.

Zgrada škole će se graditi za približno 600 učenika koji bi pohađali nastavu u jednoj smjeni, a nova zgrada škole će se graditi prema Pedagoškim standardima i normativu osnovnog školstva Hercegovačko-neretvanske županije. Školska sportska dvorana će se graditi za potrebe škole, potrebe sportskih aktivnosti i ostalih društvenih djelatnosti kako za naseljena mjesta Bijakovići i Međugorje, tako i za svekolike potrebe općine Čitluk.

Školska sportska dvorana će se graditi sukladno standardima potrebitim za odigravanje utakmica u dvoranskim sportovima.

Sukladno odredbama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju nositelji realizacije plana gradnje navedenih objekata su Općina Čitluk i Vlada HNŽ, koje će svoja međusobna prava i obveze rješavati posebnim ugovorom, piše Brotnjo.info.

Pred kraj 22. sjednice Općinskog vijeća, načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić povukao je u ime predlagača točku dnevnog reda Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o označavanju naseljenih mjesta, naselja, ulica i trgova nazivima i zgrada brojevima kako bi se uz već zatraženu izmjenu mogle na sljedećoj sjednici razmotriti i eventualne izmjene ove odluke koje danas nisu bile na dnevnom redu.

Kopirati
Drag cursor here to close